^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Oktober 2016

JESENSKE ŠPORTNE IGRE

V mesecu oktobru smo se v skupini Zajčki pogovarjali o jeseni ter veliko pozornosti namenili jesenskim pridelkom. Pripravljali smo se tudi na jesensko športne igre, ki smo jih izvedli v petek, 21. oktobra, v dvorani gasilskega doma na Dobračevi. Najprej smo s pesmijo in rajanjem pozdravili jesen. Skupaj s starši smo se nato pomerili v štafetnih igrah, kjer smo tekli s korenčkom, kotalili buče okrog ovir, z majhnimi koši prenašali krompir ter v koš ciljali kostanje. Igre smo zaključili z igro Gnilo jajce.  Druženje se je končalo s prijetnim klepetom, dvorana pa je še po našem odhodu dišala po pečenih kostanjih in dobrotah, ki so jih za nas pripravili starši.

 

POSLOVILI SMO SE

V petek, 7.10.2016, smo se poslovili od gospe Jerneje. Pogrešali jo bomo. Da se nas bospominjala, smo ji podarili veliko rožo, po kateri je plezalo polno zajčkov in čebelic.

 

TEDEN OTROKA 2016-17

Geslo Tedna otroka v tem šolskem letu se je glasilo »Svet, v katerem želim živeti«. Vsak dan smo doživeli nekaj zanimivega. V ponedeljek smo si v »domačem kinu« ogledali risani film »Grdi raček«. V torek smo se pogovarjali o naših srcih in jih risali  v obrise naših teles. V sredo smo očistili igrišče in bližnjo okolico vrtca. V četrtek smo se okrepčali s pravo krompirjevo malico. V petek pa smo imeli športno dopoldne. Preko vsebin smo vsi ugotavljali, pripovedovali in razmišljali v kakšnem svetu želimo živeti.

 

POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM

V skupini čebelice smo se v mesecu oktobru zabavali z medvedom. Spoznali smo zgodbo Svetlane Makarovič z naslovom Pod medvedovim dežnikom. Vzgojiteljice so nam jo zaigrale tudi z lutkami.  Otroci smo se oblekli v kostume in vsebino dramatizirali, pa tudi z lutkami smo se spoprijateljili.

 

JESEN PRI ZAJČKIH

V skupini Zajčki smo jesen pričarali tudi v igralnici. Otroci so prinašali v vrtec različne  jesenske plodove, ki smo jih opazovali, poimenovali, se z njimi igrali ter ustvarjali.