^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Sveta Trojica

11.6.2017

Danes je nedelja Svete Trojice. V ponedeljek bo sveta maša spet na Dobračevi. V torek bo godoval sv. Anton Padovanski, redovnik in cerkveni učitelj, v četrtek bo praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi, ko bosta sveti maši ob 9.00 in ob 19.00. Zvečer bo tudi procesija. Naslednja nedelja bo 11. med letom, ko bo druga sveta maša izjemoma ob 10.00. Za prestavitev ure sem se odločil na osnovi prošnje gospoda župana Janeza Žaklja, da bodo tako lahko pri bogoslužju prisotni tudi tisti udeleženci in udeleženke Tabora Nove Slovenije-Krščanskih demokratov, ki bodo to želeli. Naslednjo nedeljo bo pri obeh mašah tudi darovanje za cerkvene potrebe.

 

OKLIC: Poročiti se želita Klemen Bošnjak, samski, zdravnik, sin Aleša in Blanke, rojene Šket, rojen 4.10.1990 v Mariboru, biva Devova 4, župnija Maribor - Sv. Križ in nevesta Nadja Novak, samska, zdravnica, hči Dimitrija in Mire, rojene Fortuna, rojena 26.5.1990 v Ljubljani, biva Čevljarska ulica 49, župnija Žiri. Komur je znan kak zadržek, ga je dolžan naznaniti. Paru želimo veliko Božjega blagoslova.

Prijavnice za Oratorij 2017 lahko oddate še danes do 12.00.

Spričevala naj veroukarji čim prej oddajo v škatlo na obhajilni mizi.

Dve prosti mesti za otroka drugega starostnega obdobja v našem vrtcu še nista zasedeni. Če poznate koga, ki potrebuje varstvo za svojega otroka, mu sporočite, naj se oglasi v župnišču.

Naslednjo nedeljo bo po deseti sveti maši odprtje razstave Bojane Dimitrovski. Lepo vabljeni v galerijo v zvoniku.

Naslednjo nedeljo, 18. junija, bo ob 10.00 v Leskovici zahvalna sv. maša ob 500-letnici posvetitve župnijske cerkve sv. Urha. Slovesnost bo vodil apostolski nuncij dr. Juliusz Janusz. Dobrodošli na to lepo slovesnost tudi verniki iz ostalih župnij dekanije Škofja Loka. Vabi župnik Jože Dolenc.

Romarji kolesarji RoMartin v soboto 24.6. odhajajo na letošnje prvo romanje, in sicer na Kurešček (povratek prav tako s kolesi). Blagoslov romarjev bo ob 5.55 v cerkvi, odhod pa ob 6.00 izpred župnišča v Žireh. Vse zainteresirane prosimo, da se prijavijo Anžetu Čeliku najkasneje do 18.6! Več informacij pa na spletni strani www.romartin.eu