^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Binkošti

4.6.2017

Danes praznujemo binkoštni praznik. Med sveto mašo ob 9.00 in po njej bo srečanje starejših. V ponedeljek bo praznik Marije, Matere Cerkve, sveta maša bo v župnijski cerkvi. V torek bo godoval sv. Norbert, škof in redovni ustanovitelj, sveta maša bo ob 6.30. Od srede do vključno sobote doma ne bo svetih maš, ker odhajamo duhovniki na duhovniški dies. Tudi na večini ostalih župnij v dekaniji ne bo svetih naš. Naslednja nedelja bo nedelja Svete Trojice, ko bodo pri sveti maši ob 9.00 prisotni člani skupine Pota, ki odhajajo misijonarit v Mozambik. Za tamkajšnje ljudi bomo namenili puščico devete maše. Hvala za vse darove, ki jih boste namenili.

 

V ponedeljek bomo sveto mašo opravili tudi za + Terezijo Lazar iz Opekarske ulice.

Prijavnice za Oratorij 2017 še vedno lahko oddate.

Tudi spričevala lahko veroukarji še vedno oddajo v škatlo na obhajilni mizi.

V Vrtcu pri Sv. Ani-Žiri smo dobili obvestilo, da bodo starši izpisali dva otroka drugega starostnega obdobja. Prvega bodo zaradi boljše logistike vpisali v vrtec, ki je bližje njihovemu domu, drugi pa bodo zaradi spremenjenih družinskih razmer otroka imeli raje doma. Tako sta se odprli dve prosti mesti. Obvestite tiste, ki bi potrebovali varstvo za svojega otroka, da se oglasijo v župnišču.

Romarji kolesarji RoMartin v soboto 24.6. odhajajo na letošnje prvo romanje, in sicer na Kurešček (povratek prav tako s kolesi). Blagoslov romarjev bo ob 5.55 v cerkvi, odhod pa ob 6.00 izpred župnišča v Žireh. Vse zainteresirane prosimo, da se prijavijo Anžetu Čeliku najkasneje do 18.6! Več informacij pa na spletni strani www.romartin.eu