^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

7. velikonočna nedelja

28.5.2017

Danes je 7. velikonočna nedelja, tudi nedelja sredstev družbenega obveščanja. V ponedeljek bo godoval sv. Maksim Emonski, škof, v torek sv. Kancijan in drugi oglejski mučenci, v sredo bo obiskanje Device Marije, ko bomo sklenili šmarnično pobožnost, v četrtek bo godoval sv. Justin, mučenec, v soboto sv. Karel Lwanga in drugi ugandski mučenci, naslednjo nedeljo pa bo praznik Binkošti, ko bo pri sveti maši ob 9.00 srečanje starejših. Lepo povabljeni k maši in potem na pogostitev v župnijsko dvorano.

V ponedeljek bo sveta maša izjemoma v župnijski cerkvi zaradi pričetka tlakovanja okrog dobračevske cerkve. Prosim, da obvestite tiste, ki so naročili mašne namene za ponedeljek, da bodo prišli k maši na pravi kraj.

V sredo bo pol ure pred mašo molitev rožnega venca, po maši pa bo izpostavitev Najsvetejšega z molitvijo Marijinih litanij.

V petek bo prvi petek, ko bova z gospodom Jakobom obhajala bolnike in starejše. Omenjeni dan bo ob 17.00 pri vrtcu tudi zaključek vrtčevega leta, ki letos ne bo združen s sveto mašo.

Pridne gospodinje naprošamo, da napečejo sladke dobrote za srečanje starejših in jih prinesejo v župnijsko dvorano v nedeljo po prvi maši.

Prijavnice za Oratorij 2017 oddajte kmalu.

Tudi spričevala naj veroukarji čim prej oddajo v škatlo na obhajilni mizi.

OKLIC: Poročiti se želita Peter Eniko, samski, dr. strojništva, sin Antona in Vilme, rojene Šifrar, rojen 24.11.1987 v Kranju, biva Dobračevska 17, Župnija Žiri in nevesta Maja Gantar, samska, univ. dipl. ing. živilske tehnologije, hči Cirila in Olge, rojene Lazar, rojena 5.5.1985 v Ljubljani, biva Dobračevska 17, župnija Žiri. Komur je znan kak zadržek, ga je dolžan naznaniti. Paru želimo veliko Božjega blagoslova.

V Vrtcu pri Sv. Ani-Žiri smo dobili obvestilo, da bodo starši izpisali dva otroka drugega starostnega obdobja. Prvega bodo zaradi boljše logistike vpisali v vrtec, ki je bližje  njihovemu domu, drugi pa bodo zaradi spremenjenih družinskih razmer otroka imeli raje doma. Tako sta se odprli dve prosti mesti. Obvestite tiste, ki bi potrebovali varstvo za svojega otroka, da se oglasijo v župnišču.