^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Cvetna nedelja

OZNANILA ŽUPNIJE ŽIRI – Cvetna nedelja – 5. april 2020

(6. – 12. april 2020)

 

Godovi:   

  • ponedeljek: sv. Irenej iz Srema, škof in mučenec;
  • torek: sv. Aleksander, mučenec;
  • sreda: sv. Maksim in Timotej, mučenca;
  • četrtek: Veliki četrtek;
  • petek: Veliki petek;
  • sobota: Velika sobota;
  • nedelja: VELIKA NOČ GOSPODOVEGA VSTAJENJA.

 

Mašni nameni:

  • ponedeljek:                    + Martinovi

                                       + Kristina in Jernej Frlic

                                      V čast Srcu Jezusovemu v zahvalo

 

  • torek:                            Za župljane

                   Po namenu (F)

 

  • sreda:                            + Jože Stanonik, obl., in Silvester Trček, obl.

                   + Pavel in Pavlina Mur

 

  • četrtek.                               + Janko Stanonik

                                      Za nove duhovne poklice

 

  • petek:                             Obredi Velikega petka

 

  • sobota:                           + Slavka Štirn, obl.

+ Janko Pagon, obl.

 

  • nedelja:                          + Franc Jesenko

+ Katarina Jereb, 30. obl., ter Marija in Franc Bogataj

+ Jakob in Marija Frelih

+ Filip Košir, roj. dan

+ Breda in Alojz Karner

                   

Zaradi ukrepov za preprečevanje širitve korona virusa COVID-19 so odpovedane vse svete maše z ljudstvom. Duhovnika vsak dan brez ljudstva mašujeva po vaših namenih in vse župljane prinašava pred dobrega Boga.

Danes si boste lahko na župnijski spletni ali facebook strani ogledali križev pot, ki so ga za Cvetno nedeljo posneli naši skavti.

V tednu naših največjih praznikov se udeležite obredov Velikega tedna preko valov RTV Slovenija ali Radia Ognjišče.

Na Veliko soboto ob 15. uri bo na Youtubu, (povezava pa bo objavljena na spletni strani župnije Žiri in na njeni Facebook strani) neposredni prenos blagoslova velikonočnih jedil iz naše župnijske cerkve. Blagoslov bom opravil na daljavo, doma pa blagoslovite vaša jedila z blagoslovljeno vodo.

Na Veliko noč ob 8. uri zjutraj bodo zvonovi po vseh naših cerkvah oznanili vstajenje Jezusa Kristusa. Ob tej uri naj se družine zberejo ob molitvi k velikonočnemu zajtrku.

Osrednje praznovanje Velike noči Gospodovega vstajenja v naši župniji pa bo ob 9. uri, ko bomo na Youtubu, (povezava pa bo objavljena na spletni strani župnije Žiri in na njeni Facebook strani) neposredno prenašali slovesno sveto mašo iz naše župnijske cerkve. Sporočite to še svojim prijateljem in sosedom! Poskrbimo, da nam ta velika preizkušnja ne pokvari praznovanja največjega krščanskega praznika. Kristus je vstal za vse nas, resnično je vstal, aleluja, aleluja!

Spoštovani župljani, kot so vas spodbudili naši škofje, vas vabim k darovanju za mašne namene za mesec junij in vzdrževanje župnije (namesto rednih »pušic« in »ofrov«) z nakazili na bančni račun župnije. Mašne namene naročite po telefonu in dar poravnate z nakazilom na TRR župnije Žiri (številka računa SI56 0700 0000 0846 221 s pripisom »DAR ZA ŽUPNIJO« ali »DAR ZA SVETO MAŠO«). V naprej se vam iskreno zahvaljujem. Za vsak dar v času preizkušnje in stiske naj vam Bog povrne!

Ob pogrebu + Maksa Kristana so sorodniki, sosedje in prijatelji darovali 200 EUR za cerkev na Ledinici. Dva neimenovana darovalca pa sta v tem tednu darovala za poplačilo obnove župnijske cerkve. Vsem Bog povrni!

V župniji so do nadaljnjega odpovedana vsa srečanja, druženja, ljudske pobožnosti in romanja. Tudi župnišče je zaprto, župnik pa je v nujnih primerih dosegljiv na telefon (040 395 979) ali po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Samo v smrtni nevarnosti je dovoljeno maziljenje bolnikov ob uporabi zaščitnih sredstev. V primeru pogreba je dovoljen le krajši obred na grobu ob prisotnosti le najožjih svojcev, ki naj upoštevajo medsebojni razmak.

Glede svete birme in prvega svetega obhajila boste pravočasno obveščeni. Starše prosimo, da spremljate župnijsko spletno in facebook stran.

Vse župljane in ljudi dobre volje vljudno prosimo, da upoštevate vse ukrepe in se odgovorno vedete pri pandemiji, ki nas je zajela. Vse vas prosimo, da ostajate v domači karanteni in v tem času ne gojite družabnih stikov!

Dragi prijatelji, dragi vsi ljudje dobre volje! ZAUPAJMO Jezusu in naša nadaljnja življenjska pot bo polna UPANJA, ki nas bo pripeljalo do zmage VELIKE NOČI.

Tega za(upanja) vam v letošnjih velikonočnih praznikih želimo,

župnik Andrej, p. Marko in župnijski sodelavci.