^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Duhovni pomočnik Marko Pavlič

DUHOVNI POMOČNIK p. MARKO PAVLIČ, DJ

 

Marko Pavlič se je rodil v Kranju leta 1987 mami Ivanki in očetu Antonu kot peti od šestih otrok. V domači župniji sv. Kancijana se je udejstvoval pri ministrantih, pevcih in skavtih. Hkrati pa se je veliko ukvarjal z glasbo. V času srednje šole je odkril Kristusa med ignacijanski duhovnimi vajami. Gospodov klic je spremenil njegovo življenje. V želji, da bi nanj odgovoril, je leta 2007 vstopil v noviciat Družbe Jezusove v Genovi, kjer je med drugim delal z brezdomci v tamkajšnjem pristanišču in z odvisniki na jugu Italije. V Padovi je v letih 2009–2012 opravil študij filozofije, obenem pa delal z mladimi in z osebami, okuženimi z virusom HIV. Nato se je vrnil v Slovenijo. Med dvoletno pastoralno prakso se je posvečal delu z mladimi in živel v skupnosti sv. Jožefa v Ljubljani. V tem času je preko programa Pota vodil skupino mladih v Malavi. To je bila močna izkušnja zastonjskosti in solidarnosti ene cerkvene skupnosti z drugo. Študij teologije je opravil na jezuitski fakulteti Centre Sèvres v Parizu. V teh letih je deloval v okviru skupine Živi kamni, katere poslanstvo je nova evangelizacija preko umetnosti. Od oktobra 2017 se je vrnil v Slovenijo in postal član skupnosti sv. Jožefa. Zaupano mu je bilo mesto podravnatelja Jezuitskega kolegija v Ljubljani. V okviru angleške skupnosti je delal z Erazmus študenti, vodil biblično skupino in mednarodni pevski zbor. Za novomašno geslo je izbral Jezusove besede : »Resnica vas bo osvobodila« (Jn 8,32). Resnica, ki jo je Jezus pokazal s svojim življenjem in oznanjevanjem je Božja ljubezen do človeka: ljubezen Boga kot usmiljenega Očeta, ki brezpogojno in neskončno sprejema in ljubi. Samo v moči te ljubezni in odpuščanja, lahko človek zaživi v svobodi in pristnosti. To je doživel tudi sam in želi sedaj pričevati o tej Resnici, ki vodi v polno življenje.

Od 1. septembra 2018 dalje prihaja od petka do nedelje v našo župnijo kot duhovni pomočnik. Njegova primarna naloga je delo z mladimi. Med tednom pa opravljala naloge podravnatelja Jezuitskega kolegija v Ljubljani.

Našemu novemu nedeljskemu kaplanu želimo obilo blagoslova pri njegovem delu, ter, da bi se v naši župniji kar se da dobro počutil!