^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

April 2017

Slovo od gospe Darje

V sredo, 12.4.2017, smo se poslovili od gospe Darje, ki je bila z nami v vrtcu en mesec in je lepo skrbela za naše najmlajše »Pikapolonice«.  Otroci so ji podarili cvetoče vejice skrivenčene leske, po katerih so se sprehajale pikapolonice, čebelice in zajčki.

 

Izdelovanje vlaka

Otroci so samostojno pobarvali, izstrigli in zlepili dele vlaka v celoto. Krasijo stopnišče vrtca.

 

Velikonočno darilo za domače

Otroci v skupini Čebelice so pred Veliko nočjo izdelali lepo darilo za svoje domače. Glinene lončke so z dlanmi pobarvali z akrilnimi barvami toplih barv. Vanje so dodali umetno travico naravnih barv. Iz lesenih jajčkov so izdelali zajčke. S pomočjo tehnike lepljenja so dele lepili v celoto. Zajček je skočil v lonček… Vse skupaj smo na koncu zavili v lepo darilo.

 

Ureditev igralnice in igralni kotički na temo Promet

Igralnica  Čebelice je postala v mesecu aprilu pravo prometno središče. Spoznavamo vrste prometa in se igramo v »prometno« urejenih kotičkih. V kotičku Železniški promet otroci uživajo v igri z leseno železnico…

 

izdelovanje avtomobilov

Otroci so barvali s čopiči in s prsti. Vse so samostojno izstrigli in lepili dele v celoto. Izdelki krasijo stopnišče vrtca.

 

Oblike

Otroci so razvrščali prometne znake po obliki in ob tem spoznavali tudi njihove pomene.

 

igra Varno na poti v šolo

igrali smo se igro Varno na poti v šolo in ob tem seveda upoštevali pravila igre. Ob tem smo spoznavali pravila cestnega prometa, prometne znake in signalizacijo.

 

Sprehodi

V mesecu aprilu se pogovarjamo o prometu, prevoznih sredstvih, varnem udeleževanju v cesti promet,… in smo se že velikokrat odpravili na daljše in krajše sprehode po Žireh in v okolico vrtca. Občasno smo s seboj povabili tudi naše najmlajše prijatelje iz skupine Pikapolonice. Zelo dobro nam gre. Premagujemo že kar spodbudno dolge razdalje.

 

Obisk gospe knjižničarke

Tudi v mesecu aprilu nas je obiskala gospa Majda. Otrokom iz skupin Pikapolonice in Čebelice je predstavila zgodbo o Piki Pikapolonici, otrokom skupine Zajčki pa dodatno še zgodbo Stonoga Berta.

 

Radi se igramo s kockami

Kotiček v katerem imamo kocke je zanimiv tako dečkom kot deklicam. Iz kock, lesenih hiš ter cest je nastalo pravo mesto.

 

S pticami smo okrasili igralnico

Pravljica O goskici, ki se je učila peti je otroke v skupini Zajčki spodbudila k raziskovanju ptic ter njihovemu ustvarjanju. Tako smo izdelovali ptice iz stiroporastih jajc ter z njimi okrasili našo igralnico. O pticah smo se učili tudi iz knjig, jih barvali ter izdelali matematično igro, s katero si otroci razvijajo miselne operacije, ki so osnova za seštevanje in odštevanje.

 

Kokoške z velikonočnim voščilom

Otroci iz skupine Zajčki so ob velikonočnih praznikih svoje domače razveselili s prav posebnim darilom. To je bila kokoška, ki je v gnezdu skrivala velikonočno voščilo.

 

Ptički v gnezda

Tudi mi smo se radi spremenili v ptičke.

 

Poslušanje in opazovanje ptic

Ptičje petje nas je vabilo v gozd. Tam smo opazovali ptice in prisluhnili njihovemu oglašanju.  Spoznali smo, da v gozdu domuje veliko različnih ptic in vsaka poje malce drugače.

 

Drevo s pticami

Bili smo pravi slikarji. Z likovno tehniko pihanka in tiskanka smo ustvarili drevesa s celo jato ptic.

 

Govorne vaje in igre

V mesecu aprilu smo veliko pozornosti posvetili našemu govoru. Igrali smo se različne govorne igre ter izvajali vaje, ki pripomorejo k razvoju govornega aparata (vaje za izpihovanje, vaje za boljše delovanje mehkega neba, vaje jezika, dihalne vaje, vaje ustnic…)