^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Bogoslovec

Iz naše župnije izhaja bogoslovec Marko Mrlak, ki se pripravlja na poslanstvo v Gospodovem vinogradu v Ljubljanskem semenišču. Želimo mu veliko iskrene predanosti in moči za razločevanje, ali je to njegova pot za vse življenje.

Bogoslovec Marko Mrlak

 

 

MOLITEV ZA NAŠEGA BOGOSLOVCA MARKA

 

Naš bogoslovec Marko Mrlak se v teh dneh pripravlja na prejem prve stopnje zakramenta svetega reda – na diakonat.

Diakonsko posvečenje bo v nedeljo, 29. oktobra, ob 15. uri v Ivančni Gorici.

Podprimo našega bogoslovca Marka z molitvijo, da se bo dobro pripravil na svojo odgovorno službo.

 

Molitev za diakone:

 

Nebeški Oče,

tvoj sin Jezus Kristus je po apostolih za službo strežbe in oznanjevanja izbral diakone, može na dobrem glasu, ki so bili polni Duha in modrosti. Zvesto so služili bratom in sestram ter pogumno pričevali zate.

Prosimo te, daj moči in poguma tudi letošnjim diakonom, da jih bodo radi posnemali in ti z veseljem služili. Okrepi jih s svojo milostjo in darovi, da bodo pravičnega in čistega srca, ponižni v služenju, iskreni in velikodušni v skrbi za uboge in male, ter čuječi in zvesti v ljubezni do tebe. Vedno bolj naj postajajo podobni tvojemu Sinu, ki ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi on stregel.   

Naj jih to služenje utrdi v zvestobi tvojemu klicu, da se bodo dobro pripravili na duhovniško službo ter se z nedeljenim srcem posvetili tebi, ki živiš in kraljuješ vekomaj.  Amen.